איך מעצבים אתר תדמיתי עם חשיבה שיווקית?

נכתב ע"י איריס חן - סטודיו סיאן

מהו אתר תדמית?
ועל מה רצוי לתת דגש כאשר מעצבים אתר תדמית שיווקי.

אתר תדמית הינו אתר שמעביר את המסר והאופי של העסק ומשקף את ערכי העסק. עיצוב האתר יהיה בהתאמה לקו העיצובי של בית העסק ויהיה המשך ישיר לשפה ולמסרים.

בנוסף האתר צריך להיות בנוי בצורה שיווקית כך שמנועי החיפוש המובילים יוכלו להגיע אליו בקלות וכדי שהאתר יקודם בצורה אורגנית גם אם האתר אינו נמצא בקידום אגרסיבי.

איך מעצבים אתר אינטרנט תדמית שהוא גם יפה וגם שיווקי?

רגע לפני… שימו לב הטכנולוגיה היום מאפרת המון גימיקים, אשר חלקם או אפילו רובם חסומים במחשב המשתמש, ישנם כל מיני חלונות קופצים, מסתובבים והפרחת בלונים…
ההמלצה להמעיט בגימיקים ולהתמקד במה שבטוח עובד אצל כולם.

נמשיך…

ראשית רצוי שעיצוב הרקע הכללי יהיה רגוע בכדי שיהיה נעים לשהות באתר, הטקסטים והגלריות של התמונות בולטות יותר על רקע רגוע ואחיד.

רקע אחיד אינו דווקא צבעים פסטלים, האתר יכול להיות גם בצבעים של כתום או אדום. צריך להיזהר מאתר עמוס בצבעים ורועש, אתר כזה אינו נעים לעין ויוצר בלבול.
תחתית כל דף צריכה להיות הנעה לכיוון דף או נושא נוסף, תמיד צריך להיות גירוי להמשיך הלאה לדפים נוספים, ככל שהלקוח הפוטנציאלי ישהה באתר יותר זמן כך ישנו סיכוי גדול יותר שהוא יהפוך להיות הלקוח הבא של העסק שלכם.

לכל דף ישנו נושא ולכן כדאי שיהיו מספר מילים עם הרחבה על הנושא שהן לינק לדפים פנימיים, כך נוצרת שוב הנעה של המתעניין.
מילות המפתח לכל עמוד צריכות להיות מילים שקיימות בטקסט או במבוא לגלריה.
שימו לב שהאתר מעודכן בהתאם לרוח התקופה ובשפה עכשווית. אם בחרתם לפרסם באתר מבצע, שימו לב לעדכן את תאריכו או את מועד סיומו אם מועד הסיום עבר, הסירו את המבצע, תדמית נכונה וטובה מורכבת מהפרטים הקטנים.

מהו המבנה המומלץ לאתר אינטרנט תדמיתי?

בעיצוב אתר אינטרנט תדמיתי בולטת לעין ההפרדה בן דף הבית לדפי התוכן והגלריות הפנימיות. דף הבית יהיה עם מעט מאוד טקסט, הטקסט יהיה כתוב בצורה שיווקית ומזמינה. רצוי שיהיה בדף הבית סרטון תדמית או סרטון אוירה או סרטון על מוצר או שרות שברגע זה אתם מקדמים.
מדף הבית תהיה גישה נוחה כמעט לכל נושא שהאתר מכיל. הדפים הפנימיים יהיו דפי טקסט מידע או גלריות של תמונות.
דפי הטקסט צריכים להיות עם כותרות וכותרות משנה כדי שיהיה קל להתמצא בדף. בכל דף צריכה להיות אפשרות לחזרה לדף הבית ולצור קשר, לקוחות אוהבים ומעדיפים יכולת גישה קלה וידידותית באתר, הם לא אוהבים סרבול ועומס.

איך כותבים טקסט לאתר תדמיתי?

הטקסט צריך להיות בשפה ברורה ומובנת לכל אחד, אם בחרתם להשתמש במושגים שייחודיים לתחום שלכם, דאגו להבהיר אותם אל תצאו מנקודה שבה כולם יודעים ומבינים.

הטקסט צריך להיות כתוב בצורה שיווקית שתניע את הלקוח ליצירת קשר. רצוי להעביר את הטקסט לכתיבה שיווקית ע"י קופירייטר שמתמחה בתחום שלכם. התכנים צריכים להיות נכונים ואמינים אם לקוח פוטנציאלי כבר נכנס לאתר שלכם בדרך כלל הוא ישמח לקבל מידע, המידע צריך להיות צריך להיות נכון ומהיימן.

כתבו באתר את האמת ואל תנסו להטעות את הלקוח, עסק שיטעה את הלקוח במידע שקרי יפגע בשמו הטוב של העסק ויעשה לעצמו יחסי ציבור שליליים ולכן באתר תדמיתי חשוב במיוחד לשים לב לנושא רגיש זה. כאשר אנו מעצבים אתר תדמית אנו צריכים לתת תשומת לב רבה ליופי ולאסטטיקה, לנוחות המשתמש, התכנים צריכים להיות כתובים בצורה שיווקית נעימה לעין ומסודרת.

איך בוחרים מעצב לאתר?

ראשית ישנה חלוקה ברורה בן עיצוב האתר ובניית האתר, בדרך כלל מעצב אתר אינו מתכנת ולהיפך. ישנם גם כאלה מוכשרים במיוחד שעושים את העיצוב והבניה בצורה מופלאה, אך הם מעטים ולכן….
צריך למצוא מעצב גרפי שמבין במיתוג עסקי, בשיווק באינטרנט, מעצב שיכול לשלב את הקונספט העיצובי של העסק בשפה שתעבור בצורה טובה גם באינטרנט.

מומלץ ששלושת הדפים החשובים של האתר מבחינת טקסט יכתבו ע"י כותב שיווקי ( לא חובה) דף הבית, דף אודות ודף שמדבר על השירות או המוצר העיקריים של העסק.

צריך לבדוק היטב שהמעצב נמצא בקשר הדוק עם המתכנת ושהעיצוב אכן ניתן לבניה ותכנות וכמובן לראות לראות עבודות ולבקש המלצות.

לסיום משפט אשר משקף את דעתי על עיצוב, תדמית ומיתוג: "כל חלק מהשלם הוא כל השלם" לכן כדאי לשים לב לכל פרט ופרט מכיוון שתדמית טובה הינה חלק חשוב מההצלחה של העסק.

אתר אינטרנט מקצועי עם חשיבה שיווקית מניע לקוחות לבית העסק!

כיצד לבחור את הסטודיו שימתג לכם את העסק?

  1. כמה שנות ניסיון יש למי שאתם עובדים מולו בסטודיו (לפעמים לבעל הסטודיו ניסיון נכבד אך לעובד שמולו אתם עובדים יש רק ניסיון של שנה בדיוק למעצב הגרפי מבית הדפוס)
  2. כמה שנים הסטודיו קיים ומי הם לקוחותיו
  3. בקשו לראות עבודות, לא על המחשב אלה עבודות פיסית כאלה שאתם יכולים לראות, לגעת לבדוק איכות.
  4. בקשו לראות עבודות מיתוג ואת המוצרים הנלויום דהיינו שם, לוגו, סלוגן נוצר בסטודיו וגם המוצרים הנלווים שהופקו בו (כרטיס ביקור, ברושור, פולדר, עיצוב אתרי אינטרנט)
  5. וודאו כי אתם עובדים באופן קבוע עם אותו מעצב כך שלא תועברו כל פעם להמשך עבודה עם מעצב אחר.
  6. אל תתביישו לבקש המלצות או טלפון של ממליצים במידת הצורך.

נכתב על ידי:
איריס חן הבעלים של סטודיו סיאן מתמחה במיתוג עסקי, יעוץ שיווקי ועיצוב אתרי אינטרנט

סטודיו סיאן הינו סטודיו מקצועי אשר הוקם ע"י איריס חן בשנת 2001